Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

До кінця року штаб ЗахОК залишається у Львові. Далі – не відомо

Західне оперативне командування таки реформують, проте, остаточної структури та подальшого місця перебування управління ЗОК наразі немає. Про це йдеться у відповіді на запит, який був скерований Гал-інфо до штабу ЗахОК.

«На 2012 рiк вищим вiйськовим керiвництвом Генерального штабу ЗС України та Мiнiстерства оборони України сплановане подальше реформування та реорганiзацiя Захiдного оперативного командування. На даний час у Захiдному оперативному командуваннi немає керiвних документiв щодо подальшого мiсця дислокацiї та остаточної штатної структури командування на 2012 рiк», – йдеться в документі, підписаному т. в. о. командувача ЗОК, генерал-майором В. Ганущаком.

Згідно директиви Міноборони, у 2011 році управління Західного оперативного командування продовжує функціонувати, залишаючись у Львові.

Додамо, що, як повідомили у штабі ЗахОК, до 30 листопада в управлінні командування будуть скорочені посади, якi займають близько 50% особового складу управлiння.

Нагадаємо, як повідомили Гал-інфо у Центрі дослідження проблем регіонального і міжнародного співробітництва, скорочення офіцерів може бути пов’язано з намірами військового керівництва розформувати Західне оперативне командування у Львові та передати його функції Оперативному командуванню "Захід" у сусідній Рівненській області. Про подібну перспективу, зокрема, йшлося в середині вересня цього року, коли генерал-полковник Г. Педченко особисто оглядав приміщення штабу 13 Армійського корпусу у Рівному щодо можливості розміщення там структур нового оперативного командування.

Чит. також: Збройні сили України залишають Львів: Західне оперативне командування розформують?

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ