Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

У школах Львівщини вугілля не горить - забагато золи: діти мерзнуть, а злодії - жирують

У школах Львівщини вугілля не горить, адже воно містить недопустиму кількість золи, однак ціна в нього така, як і в якісного вугілля. Про це сьогодні, 4 лютого, під час засідання постійної комісії з питань контролю за ефективністю виконання державних і обласних програм та рішень Львівської обласної ради повідомив голова комісії Михайло Блавацький.

"Нам надішли сигнали від директорів шкіл про те, що вугілля, яке вони отримали, є неякісним, адже воно не горить. Батьки дітей жаліються на те, що діти мерзнуть в школі. Ми провели перевірку проб вугілля, яке ми взяли з п’ятнадцяти шкіл. Аналіз провели в приватній лабораторії в Червонограді. Отримали такий середній результат, що вміст золи становив в середньому 53%. Ціна такого вугілля становить близько 164 грн, тоді коли за нього школи заплатили 1 тис грн", - повідомив Михайло Блавацький.

Голова КРУ у Львівській області Юліан Дзямба зазначив, що це вже не перший такий випадок, і в таких районах, як Яворівський та Сокальський вже порушені кримінальні справи.

Михайло Блавацький також повідомив, що депутати отримали лист-пояснення з цього приводу заступника голови Львівської ОДА Володимира Губицького, в якому йдеться: "вугілля за результатами аналізів відповідає державним стандартам та вимогам договору".

Михайло Блавацький зауважив, що максимально допустима норма золи у вугіллі становить 25%.

Один із членів депутатської комісії Олесь Старовойт в коментарі Гал-інфо зауважив, що гроші від таких поставок, як правило, осідають в кишенях посередників між виробником та установою, які в заміну на лояльність керівників управлінь освіти пропонують останнім певну частку.

Фото - ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ