Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Телекомпанія «Львів-ТБ» отримала третє попередження Нацради через ZIK

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 26 січня оголосила попередження КП «Телекомпанія "Львів-ТБ"» за результатами планової перевірки. Для компанії це вже третє попередження, а 7 червня 2011 року в неї завершується строк дії ліцензії на мовлення на 12 ТВК у Львові, яка може бути не продовжена через систематичні порушення.

Нагадаємо, комунальна телекомпанія «Львів-ТБ» володіє ліцензією на мовлення 4 години на добу (6:00-8:00 і 14:00-16:00 у будні та 6:00-8:00 і 00:00-02:00 у вихідні та святкові дні) на 12 ТВК у Львові. Цю частоту вона ділить з Львівською ОДТРК (16 год/добу) і ТОВ «ТРК "Міст ТБ"» (ZIK - 4 год/добу). З 2008 року «Львів-ТБ» і «Міст ТБ» об'єдналися в телепроект «УТ-Захід», який у 2010 році змінив назву на ZIK. Згодом Львівська облрада вирішила вийти зі співзасновків «УТ-Захід». Деякий час програми «Львів-ТБ» узагалі не виходили в ефір.

Планова перевірка Нацради зафіксувала, що з 6-ї до 8-ї ранку на 12 ТВК мовлять програми під логотипом «Львів-ТБ», як це передбачено ліцензією, а з 14-ї до 16-ї - в ефірі два логотипи: «Львів-ТБ» і ZIK, що має ознаки ретрансляції, не передбаченої ліцензією. Через ретрансляцію ZIK зафіксовані і відхилення від програмної концепції «Львів-ТБ»: зменшення частки української мови зі 100% до 88%, зменшення кількості власних програм з 3 год до 1 год 4 хв, відсутність культурологічних, розважальних і дитячих програм.

Представник телекомпанії пояснила, що під іншим логотипом (ZIK) виходить продукт, передбачений угодами про обмін програм. Також вона апелювала до того, що минулий рік був дуже складним для комунального мовника: сесія облради шість разів звільняла директора, було припинене фінансування, унаслідок чого колектив три місяці не отримував зарплату.

Однак члени Нацради звернули увагу на те, що компанія вже мала два попередження за такі самі порушення, й оголосили третє попередження.

На черзі у компанії - продовження строку дії ліцензії. Як писала ТК, іншій комунальній телекомпанії - ТРК «Київ» - Нацрада відмовила в продовженні через те, що вона мала три попередження й один штраф.

Окрім ліцензії на 12 ТВК, у «Львів-ТБ» є інша ліцензія, видана у 2009 році на цілодобове мовлення на 11 частотах у дрібних населених пунктах Львівської області.

Телекритика

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ