Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

ЛКП «Збиранка» працює без дозвільних документів

Львівське комунальне підприємство “Збиранка”, яке займається експлуатацією міського сміттєзвалища твердих побутових відходів в с. Грибовичі, з 01.01.2011 року працює без наявності дозволу та затвердженого ліміту на прийом та захоронення твердих побутових відходів.

Незважаючи на закінчення терміну дії дозвільних документів у сфері поводження з відходами, ЛКП “Збиранка” не подані документи у Державне управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області для отримання відповідного дозволу.

Питання реалізації заходів із стабілізації екологічної ситуації на Львівському сміттєзвалищі в с. Грибовичі та прилеглих до нього територіях розглядались на нараді Львівської ОДА 28.12.2010 р. За результатами проведеної наради були прийнято рішення, спрямовані на покращення екологічної ситуації у зоні впливу сміттєзвалища.

На сьогодні на Львівському сміттєзвалищі не здійснюються роботи зі збору та очистки фільтрату, безпечного зберігання, вивезення та утилізації гудронів, екологічно-безпечної утилізації біогазу.

Виконання цих робіт передбачено комплексними заходами зі стабілізації екологічної ситуації на Львівському міському сміттєзвалищі та прилеглих до нього територій відповідно до рішення Львівської обласної ради № 49 від 04.07.2006 р. “Про експлуатацію Львівського сміттєзвалища в с. Грибовичі”.

Відповідальними виконавцями рішення є Львівська міська рада, Жовківська райдержадміністрація, Грибовицька і Малехівська сільські ради та ВАТ “Львівський дослідний нафтомаслозавод”.

Однією з вагомих екологічних проблем Львівщини є понаднормативне забруднення поверхневих і підземних вод, атмосферного повітря та грунтів в місці розташування Львівського сміттєзвалища.

Щорічно на Львівське сміттєзвалище вивозиться понад 1 млн.м3 побутового сміття, тобто більше ніж 200 тис. тонн, повідомляє прес-служба Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ