Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Бунту не буде, ми ще не на дні, – експерт

Директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик вважає, що революційної ситуації в України немає. Таку думку він висловив «Главкому».

Політолог відзначив, що революційна ситуація може скластися, але для цього треба, щоб збіглося багато факторів. «Верхи поки можуть концентрувати владу, розподіляти фінансові потоки і ділити власність, а низи отримують соціальну подушку, яка стримує зростання соціальних негативних настроїв. Більш того, найбільш активна частина населення - середній клас, на який обвалився новий Податковий кодекс, - не здатна на цей момент на організацію всеукраїнських страйків, які могли б трусонути фундамент нинішньої влади. Страйк дрібних підприємців не вплине на економічні показники країни. Але головне те, що у значної частини населення, яка могла б підтримати такий страйк, немає настрою для ведення активної вуличної політики. Існує лише революційність кухонного типу – вияв невдоволення в своєму колі. Є загальне розчарування в політиках - звідси відсутність партії, яка могла б вивести людей на вулицю. Завдяки спільним зусиллям, відбулася корупція громадянського суспільства - будь-яка активність стала партійної та матеріально мотивованою», – сказав Кулик.

Тому, на його думку, партійні протести, які має намір організовувати лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко, не будуть мати масового розмаху.

Кулик вважає, що на цей момент народних бунтів очікувати не доводиться, тому що «ми ще не досягли дна, відбувається стабілізація економічної ситуації».

Крім того, політолог упевнений, що люди розчарувалися в акціях протесту. «Вони будуть просто саботувати вибори, нинішню владу і йти «в тінь». Якщо вже й там їх дістануть за допомогою касових апаратів, перевірок і вичавлять останні соки, тоді можливі масові акції протесту і силові варіанти. Але для цього потрібен час - не раніше початку 2011-го року», - спрогнозував експерт

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ