Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Волонтери сфотографують стан ліпнини у старій частині Львова

Центр правових та політичних досліджень «СІМ» розпочав перший етап фотофіксації аварійного стану декору фасадів будівель-пам’яток архітектури центральної частини Львова, що входить до переліку культурної спадщини ЮНЕСКО, повідомила прес-служба ЦППД «СІМ».

Метоюпроекту є привернення уваги широкого загалу та владних структур до катастрофічного стану історико-архітектурної спадщини Львова, що є невід’ємною частиною світової спадщини івходить до переліку культурної спадщини ЮНЕСКО, а також популяризація ідеї збереження пам’яток архітектури національного значення серед молоді.

Фотофіксація дасть можливість скласти і передати пам’яткоохоронним структурам місцевої влади перелік об’єктів, що потребують термінового реставраційного втручання для можливості формування пропозицій щодо виділення коштів з державного бюджету на проведення робіт зі збереження об’єктів культурної спадщини, розташованих в центральній частині Львова. Станом на сьогоднішній день, ця вкрай важлива робота не проводиться, архітектурні шедеври під загрозою знищення.

Фотофіксуютьаварійнийдекор волонтери Центру «СІМ».

Проект реалізується за підтримки програми «Громадські зв’язки» та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ