Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пільгові пенсії значно скоротять

Пільгові пенсії за пропозицією Президента України Віктора Януковича будуть значно зменшені, повідомив в інтерв’ю "Дзеркалу тижня" віце-прем’єр-міністр по питаннях Євро-2012 Борис Колесніков.

Зокрема, відповідаючи на питання про те, чи не наклав В.Янукович вето на зменшення пільгових пенсій, Б.Колесніков заявив: "Пільгові пенсії за пропозицією В.Януковича обрізатимуть. Чому шахтар або металург, який простояв все життя у печі, отримуватиме пенсію в 2 тис., а "заслужений" депутат - 16 тис. грн?"
На думку віце-прем’єра, необхідно встановити певний максимальний розмір державної пенсії.
"Має бути морально відповідальна планка. Наприклад, 8 тис. грн. Більше цього, напевно, не повинно бути пенсії. Або треба переходити до персоніфікованої накопичувальної системи. Те, що ви зобов'язані, платите державі. Можна навіть понизити ставку при обов'язковій сплаті до накопичувального пенсійного фонду. Хочете велику пенсію - заробляйте більше, платите до приватного або державного пенсійного фонду за персональним принципом", - повідомив Б.Колесніков.
Він заявив, що збільшення максимальної пенсії можливе тільки паралельно із зростанням середнього показника.
"Коли в країні середня пенсія буде не 1 тис. грн, а 6 тис., то, відповідно, і максимальна планка буде не 8 тис., а 20. І це буде цілком прийнятно для суспільства", - констатував Б.Колесніков.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ