Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Світове українство засуджує угоду Януковича-Медведєва

Світовий Конґрес Українців засуджує неконституційну і антиукраїнську угоду про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії в Криму від 2017 р. до 2042 р., яку підписав Президент України Віктор Янукович з Президентом Росії Дмитром Медведєвим у Харкові 21 квітня 2010 р, – повідомила прес-служба СКУ.

 

Ця угода підлягає ратифікації Верховною Радою України та Державною Думою Росії, що заплановано на 27 квітня 2010 р.

 

«Угода про продовження перебування збройних сил чужої держави на території України суперечить її Конституції, у статті 17 якої говориться про те, що: На території України не допускається розташування іноземних військових баз. Стаття 17 Конституції України також передбачає, що: Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу», – йдеться в повідомленні.

 

“Світовий Конґрес Українців закликає Верховну Раду України не ратифікувати угоду про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії в Криму ще на чверть століття, яка підриває суверенітет і територіальну цілісність України,” - заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ