Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сихівський, Личаківський та Франківський райони Львова будуть без води як мінімум до завтра

Сихівський, Личаківський та Франківський райони міста Львова будуть без води щонайменше до завтра. Про це сьогодні, 14 жовтня, під час брифінгу повідомив директор ЛМКП "Львівводоканал" Мирослав Заплатинський. «Через обриви ліній електропередач повністю знеструмлені Стрийській та Плугівський водозабори. По можливості ми подаватимемо воду з резервуарів та перенаправлятимемо її з інших районів міста, якщо це буде можливо технічно», - сказав Мирослав Заплатинський.

 

Зокрема, сьогодні ввечері максимум на дві години ввімкнуть воду на Сихові, у Франківському районі та центральній частині міста, а от Личаківський район залишиться без води як мінімум до завтра. Два найбільших водозабори – Стрийській і Плугівський – стоять з 1години ночі, що спричинено обривами ліній електропередач. У центральну частину міста воду подаватимуть з Шевченківського району, у Франківський перенаправлять із Залізничного, а от на Сихівський використовуватимуть резервні запаси.

 

На Плугівському водозаборі уже відновлено електропостачання  до станції Поляна, і йде завершення інших робіт. «Але треба зауважити, що станції зупинялися в аварійному режимі кілька разів за ніч, і ми не можемо зараз визначити, які ще додаткові пошкодження є на мережах, тому воду пускатимуть під низьким тиском. Враховуючи, що до Плугова 70 км, то вода з водозабору до межі міста йтиме не менше як 10 годин», - сказав Мирослав Заплатинський. До цього часу Личаківський район буде повністю обезводнений, оскільки направити сюди воду з інших водозаборів та водомереж нема технічної можливості», –

 

 А от що стосується Стрийського водозабору, то за інформацію, яку надало ЛМКП «Львівводоканал» ВАТ «Львівобленерго» виконати всі роботи з відновлення електромереж сьогодні таки не вдасться. «На цьому відрізку пошкоджено дуже багато мереж, і відновити їх усі сьогодні не вдасться. Якщо б не сталося знеструмлення на водозаборі в Старому Селі, то ситуація з водопостачанням Сихова не була б такою критичною», – зауважив Мирослав Заплатинський. Нагадаємо, що від Львова до Стрийського водозабору 110 км.

 

На повне відновлення стабільного водопостачання міста, відколи відремонтують лінії електропередач, піде щонайменше 3-4 дні. До цього воду в усі райони міста подаватимуть з перебоями. Найстабільнішим водопостачання зараз є у Залізничному та Шевченківському районах, на Рясному та Левандівці, де в резервуарах є достатня кількість води. Тим не менше у «Львіввовдоканалі» просять економно використовувати воду, адже і досі точно не відомо, коли вдасся відновити водопостачання міста. Оцінювати збитки у «Львівводоканалі» на разі теж не наважуються. Зараз на водозаборах і далі постійно вибиває світло, через що робота насосних станцій порушена.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ