Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ліга радіоаматорів України збирається розгорнути широку мережу радіостанцій під «Євро-2012»

З цікавою ініціативою виступила нещодавно Ліга радіоаматорів України. З метою популяризації майбутнього європейського футбольного чемпіонату серед короткохвильовиків світу ЛРУ збирається розгорнути широку мережу аматорських радіостанцій, котрі цілодобово в режимі радіовахти передаватимуть інформацію про всі події, пов’язані з підготовкою і проведенням «Євро-2012». Про це повідомили організатори заходу.

 

Як розповів кореспондентові нашого тижневика віце-президент Ліги радіоаматорів Олег Сатирєв, для цієї масштабної PR-акції  будуть використані спеціальні позивні сигнали

«Євро-2012», а у чотирьох приймаючих українських містах Києві, Харкові, Донецьку і Львові розмістяться представництва штаб-квартири Ліги. Аналогічну акцію запланував і Польський Союз короткохвильовиків (PZK), який  координуватиме її з українськими колегами.

 

Це не перша подібна спільна  міжнародна акція, в якій бере участь Ліга радіоаматорів України. У червні українські короткохвильовики активно долучилися до всесвітнього екологічного радіомарафону  під назвою «Green-day», що тривав дві доби.

 

Незважаючи на тотальний наступ всесвітньої павутини Інтернет, зауважив Олег Сатирєв, радіоаматори не здають своїх позицій, налагоджуючи контакти зі своїми партнерами практично по всьому світу. Скажімо, членами Ліги нині є понад 4 тисячі українських короткохвильовиків (а всього в Україні налічується 25 тисяч радіоаматорів). Надзвичайно популярне  радіоаматорство  у США, Японії, Німеччині, Великій Британії, Росії, Китаї, Бразилії, Аргентині, Австралії, Індонезії та інших країнах. Досить сказати, що кількість короткохвильовиків у світу сягає 3-х мільйонів.

 

Під егідою Ліги радіоаматорів України регулярно проводяться різноманітні міжнародні та всеукраїнські змагання  – «полювання на лисиць», спортивна радіопеленгація, змагання із радіозв”язку на коротких та ультракоротких хвилях тощо.

 

Цим захоплюючим технічним видом спорту і дозвілля займалися покійний король Йорданії Хусейн і колишній прем’єр-міністр Індії Раджив Ганді. Час від часу зараз можна почути в ефірі голос короля Іспанії Хуана Карлоса. Палким радіоаматором є і відомий  український футболіст Сергій Ребров, якому присвоєно званням майстра спорту із радіозв’язкук на коротких хвилях..

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ