Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’яни допомогли одеським гайдамакам зберегти Куяльницький лиман

Представники Чорноморського гайдамацького з'єднання згорнули табір протесту біля Куяльницького лиману в Одеській області, оскільки «домоглися бажаного результату». Про це повідомив отаман Чорноморського гайдамацького з'єднання Сергій Гуцалюк. Передає Репортер-Одеса.

«Сьогодні ми вже згорнули табір, адже домоглися бажаного результату, там побудують ландшафтний парк, який захистить лиман», – заявив він.

Отаман повідомив, що підприємці, які займаються видобутком піску на лимані, мають залишити територію протягом 10 днів.

Він зазначив, що цей термін необхідний для того, щоб підприємці забрали техніку. «Я думаю, що вони дійсно поїдуть, тому що великий резонанс», - повідомив Сергій Гуцалюк.

За його словами, в акціях протесту та фестивалі «Сіль Землі», що проводився на березі лиману, брали участь представники Спілок письменників та художників України, а також «небайдужі люди» з Києва, Криму, Донецька та Львова.

Довідка.

Активісти громадської організації «Чорноморського Гайдамацького З'єднання» виявили незаконний видобуток корисних копалин в Одеській області.

Представники громадської організації гайдамаків провели рейд в околицях Куяльницького лиману.

Згідно з результатами рейду, на схилах у районі села Северинівка відбувається незаконна розробка піщаних кар'єрів у водоохоронній зоні Куяльницького лиману.

У руслі річки Великий Куяльник, що впадає в лиман, кількома кілометрами вище села Адамівка вирито котловани. Біля місця впадіння в лиман її русло перекрито насипом, яким курсують вантажні автомобілі з піском.

На думку екологічних громадських об'єднань, в результаті таких дій виникла загроза екосистемі лиману.

З ініціативи Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Одеській області створена оперативна група у складі фахівців Державної екологічної інспекції, органів внутрішніх справ і громадських діячів гайдамацького об'єднання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ