Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівському сміттєзвалищі вміст тяжких металів у ґрунті зашкалює

Державною екологічною інспекцією в Львівській області здійснюється постійний контроль за дотриманням вимог природоохоронного законодавства при експлуатації сміттєзвалища ЛКП «Збиранка». В результаті інструментально-лабораторного контролю території біля сміттєзвалища за період 2007-2009 рр. встановлено перевищення норм гранично допустимих концентрацій поблизу накопичувачів інфільтратних стоків по наступних показниках: кадмію (1,21-1,89 разів відносно фону), свинцю (1,98-2,84 ГДК).

 

5 серпня 2009 року  Державною екологічною інспекцією в Львівській області за фактом витоку інфільтратних стоків з накопичувачів сміттєзвалища здійснено відбір проб ґрунту на території, прилеглій до накопичувачів.

 

В результаті проведених досліджень проб ґрунту виявлено перевищення по кадмію (2,19 разів відносно фону), по свинцю (2,08 ГДК). За фактом виявлених перевищень ЛКП «Збиранка» нараховано шкоду за забруднення земельних ресурсів.

 

Порівнюючи результати досліджень  від 05.08.2009р. з попередніми роками, погіршення екологічної ситуації території прилеглої до накопичувачів інфільтратних стоків Львівського сміттєзвалища не спостерігається.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ