Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокуратура Львівської області спростувала заяви начальника УСБУ Львівщини

„Заява начальника УСБУ у Львівській області Анатолія Матіоса про те, що прокуратура Львівської області закрила кримінальну справу порушену щодо начальника Державної екологічної інспекції в Львівській області Столярського С.М. за фактом вимагання та одержання хабара, навіть ні разу його не допитавши, не відповідає дійсності”, - повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

„Як уже повідомляла прес-служба прокуратури Львівської області, кримінальну справу, порушену щодо начальника Державної екологічної інспекції в Львівській області Столярського С.М. за фактом вимагання та одержання хабара за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України, закрито на підставі ст.6 п.2 КПК України, тобто за відсутністю в діянні останнього складу злочину.

Вказане стало можливим, перш за все, внаслідок некваліфікованих дій співробітників УСБУ у Львівській області, які на низькому професійному рівні провели документування протиправної діяльності Столярського С.М., особливо при затриманні “на гарячому”, тобто в момент начебто одержання хабара.

Зокрема, при відтворенні у відео та звукозаписах не міститься жодних висловів, розмов, які би свідчили про вимагання Столярським С.М. грошей в якості хабара, а тому стверджувати, про те, що Столярський С.М. усіма можливими технічними засобами був зафіксований при вимаганні і отриманні хабара не було підстав. Більше того, заявник відмовився від проведення очної ставки із Столярським С.М., не вдалось оперативним працівникам і затримати начебто підозрюваного безпосередньо після одержання ним хабарів 25.01.2008 року в службовому кабінеті.

Не відповідає дійсності твердження начальника УСБУ у Львівській області про те, що рішення про закриття кримінальної справи прийнято навіть без допиту Столярського С.М. Як вбачається з матеріалів справи, останній був допитаний в якості підозрюваного та категорично заперечив факт вимагання та одержання ним хабара.

Враховуючи викладене і те, що будь-яких інших додаткових даних не було здобуто під час досудового слідства, слідчим обґрунтовано прийнято рішення про закриття вказаної кримінальної справи”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, як повідомив вчора на прес-конференції начальник управління УСБУ у Львівській області Анатолій Матіос, Столярського слідчий прокуратури жодного разу не викликав на допит, а справу закрили за відсутністю доказів. „Я не можу говорити, чи достатньо, чи недостатньо доказів у цій справі, але я глибоко переконаний, що було достатньо хоча б для того, щоб допитати цю людину, і якщо б не спрацював непрофесіоналізм працівників управлінні СБУ, цю справу б 4 місяці не розслідували слідчі прокуратури”, - зазначив Анатолій Матіос і визнав, що при затриманні начальника Держекоінспекції у Львівській області Столярського були певні нюанси, від цього ніхто не застрахований.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ