Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Неповнолітні утриманці Львівського СІЗО поскаржились Лутковській на катування під час допитів

Неповнолітні, яких утримують в Львівському слідчому ізоляторі, поскаржилися Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковській на застосування до них насильства під час допитів, проведення їх без адвоката та утримання в неналежних умовах. Про це повідомив правозахисник Тарас Гаталяк, що займається громадським монітором дотримання прав людини в місцях несвободи.

Як зазначено в повідомленні, 6 листопада Валерія Лутковська разом із працівниками Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму і Тарасом Гаталяком здійснили моніторинговий візит до Львівського слідчого ізолятору.

Під час візиту окрім іншого, провели конфіденційні бесіди з жінками, які утримуються в цій установі, неповнолітніми та засудженими до довічного позбавлення волі.

У ході бесід із неповнолітніми особами надійшли непоодинокі скарги на неналежне поводження з боку працівників міліції під час досудового слідства, зокрема щодо проведення допитів без участі адвокатів та законних представників, застосування насильства, тримання протягом тривалого часу у не пристосованих для цього приміщеннях.

Узяті під варту особи висловили побажання щодо спрощення порядку листування в слідчому ізоляторі, реалізації у повній мірі права на вільний вибір лікаря, необхідності термінового поліпшення умов перебування у конвойних приміщеннях районних судів міста Львова та апеляційного суду області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ