Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Працівники Львівського університету ім. І. Франка готуються оголосити страйк

Учора, 5 листопада, відбулося позачергове засідання профкому Первинної профспілкової організації працівників Університету. Першим і найважливішим питанням порядку денного було досі невирішене питання заборгованості зарплати працівникам Університету, що знаходяться на фінансуванні спеціального фонду ЛНУ ім. Івана Франка. Ця категорія працівників не отримала ані авансу, ані зарплати за жовтень, повідомили у прес-службі Первинної профспілкової організації працівників ЛНУ ім. Івана Франка.

4 листопада на засіданні президії Первинної профспілкової організації працівників ЛНУ ім. Івана Франка було прийнято рішення про скликання позачергового засідання профкому і затвердження плану подальших заходів.

5 листопада члени профкому одноголосно ухвалили проект звернення до Головного управління Державної казначейської служби України у Львівській області. На відміну від попередніх листів, у цьому профком вимагає перерахування заборгованої заробітної плати працівникам Університету, що фінансуються спецфондом вишу.

Як йдеться в повідомленні, профком ухвалив рішення, – якщо грошей не буде, то діалог вийде за межі листування. «У разі невиконання вимоги профспілкового комітету до 9 листопада 2013 року, профспілка залишає за собою право, передбачене ст.27 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», на організацію та проведення страйків, зборів, мітингів, походів і демонстрацій на захист трудових і соціально-економічних прав та інтересів працівників нашого Університету відповідно до закону», – повідомили у профкомі.

Відповідний лист профспілка сьогодні відправила до Головного управління Державної казначейської служби України у Львівській області. Окрім того, копія такого звернення надійшла і до Прокуратури Галицького району міста Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ