Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Вибухівка була прикріплена до днища Рейндж Ровера потужними магнітом – подробиці

Вибухівка була прикріплена до днища Рейндж Ровера потужними магнітом. Сам же вибуховий пристрій складався з двох тротилових шашок радянського виробництва, фірмового детонатора, контактів і батерейки «Крона», - про це Гал-інфо повідомило джерело.

«Через потужний магніт роботу довго не вдавалося демонтувати вибухівку, яка була прикріплена до днища саме під сидінням водія. Контакти були виставлені на рух, тобто вони мали спрацювати, коли авто їхало б вниз чи вгору. Якби стався вибух, то він був досить сильним, могли б постраждати ті, хто опинився би поруч», - зазначило джерело.

За його словами, авто зареєстроване на дружину потенційної жертви. Останній начебто є представником кримінального Львова.

Нагадаємо, що учора, 29 жовтня о 15.02 до чергового ЛМУ ГУ МВС у Львівській області зателефонував водій автомобіля Рейндж Ровер, мешканець Львова та повідомив, що на вул. Тернопільській, 16 (Сихівський район), під днищем автомобіля виявив пристрій з проводкою, що ззовні нагадує вибуховий.

Додамо, що на місце події прибули підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій ” у складі 55 осіб та 14 од. техніки. Місце події огороджено, виставлено охорону, припинено доступ сторонніх осіб. Вибухотехнічний відділ НДЕКЦ при ГУ МВС України у Львівській області провів обстеження автомобіля та о 18.00 за допомогою робото-технічного комплексу «Алевангард» вибуховий пристрій було вилучено та знешкоджено направленим пострілом.

Роботи з розмінування були завершені о 19.30. Залишки пристрою передано на експертизу для ідентифікації стану небезпеки. За цим фактом проводиться дослідча перевірка.

Фото з сайту ГУ МВС України у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ