Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Виставка українського сучасного мистецтва повернулася до Львова. Фото

У п’ятницю, 18 жовтня, із Польщі до Львова повернулися твори, які представляли українське сучасне мистецтво на трієнале «Український Зріз. Лиман». Понад 100 творів 40 українських митців упродовж жовтня виставлялись у п'ятьох галереях Любліна. Такої масштабної експозиції сучасного українського мистецтва за кордоном не було кілька років.

У Львові «Український Зріз» буде представлено двома виставковими проектами у галереї «Дзиґа». Перший із них, за участі Андрія Сагайдаковського, Руслана Тремби, Роберта Саллера та Олекси Фурдіяка, власне і відкрився у п’ятницю. А вже 31 жовтня відкриється проект "Моя бабуся" харківської художниці Лариси Стадник.

Трієнале  «Український Зріз. Лиман» - це один із небагатьох проектів, що презентує сучасне українське мистецтво за кордоном, завдяки якому світ може дізнатися, що зараз діється в українській культурі, а українці - побачити себе збоку.

«Український Зріз. Лиман» став однією з найважливіших цьогорічних презентаційних акцій у сучасному мистецтві України та Польщі. Цього року він проходив у рамках Конґресу Східноєвропейських ініціатив. Куратором трієнале є культовий львівський художник, арт-директор галереї «Дзиґа» Влодко  Кауфман.

Фото - Павло Паламарчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ