Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Студенти Франкового університету мерзнуть через казначейство

Студенти ЛНУ ім. Івана Франка змушені сидіти на парах у верхньому одязі, через те, що в університеті ще й досі не включили опалення. Як розповів у коментарі Гал-інфо проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Мар’ян Лозинський, сьогодні університет подає усю необхідну документацію до «Львівгазу», і в найближчі дні в головному корпусі на вул. Університетська, 1 буде тепло.

«Ми подаємо документацію, після цього приїдуть спеціалісти, які дадуть дозвіл на підключення опалення. Питання опалювального сезону ми порушуємо ще від 1 вересня. Однак мали прикру ситуацію, коли казначейство затримало проплату підрядним організаціям, тому виникла проблема, підрядники відмовились виконувати роботи в борг», - розповів Мар’ян Лозинський.

Він додав, що університет звертався з листами і до Львівської ОДА, і до Міністерства освіти, однак проблему з казначейством допоміг вирішити народний депутат Степан Кубів.

Як зазначив проректор, платіжні доручення університет подав казначейству ще 7 липня, а кошти (підрядникам) надійши лише минулого тижня.

За словами Мар’яна Лозинського, вже є наказ про початок опалювального сезону.

«Проблема залишається не вирішеною щодо трьох корпусів, які розміщені на вул. Дорошенка та Туган-Барановського. Через непроплати казначейства там не встигли вчасно провести підготовку до опалювального сезону. Сьогодні підрядник відновив роботу і працює практично у дві зміни. У нас традиційно опалювальний сезон розпочинається з 15 жовтня, думаю до цього часу в цих корпусах також буде тепло», - зазначив Мар’ян Лозинський.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ