Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УГКЦ остаточно зруйнувала імідж регіональної Церкви, - Юраш

Освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві остаточно зруйнувало імідж УГКЦ як Церкви регіонального масштабу Галичини. Про це сьогодні, 19 серпня, в коментарі Гал-інфо заявив релігієзнавець Андрій Юраш.

За його словами, це довершило процес перенесення центру УГКЦ у столицю України.

«Церква довела, що має великі можливості, адже змогла організувати будівництво цього найбільшого в Україні храмового комплексу. Показала, що спроможна реалізувати цей проект», - зазначив Андрій Юраш.

За словами експерта, подією такого масштабу УГКЦ зруйнувала регіональний імідж Церкви.

Як зазначив Юраш, цією подією УГКЦ продемонструвала, що має велику підтримку у суспільстві. Також продемонструвала, що є вагомою окремою релігійною організацією в Україні.

Окрім того, він додав, що у середовищі УГКЦ лунають цікаві думки про порозуміння та екуменізм.

Він також зазначив, що Львів і надалі залишатиметься досить вагомим центром УГКЦ, однак Львівська митрополія все ж буде нижчою рівня від столиці.

«УГКЦ зі Львова пройшла свою еволюцію. Тут їй надав особливого звучання митрополит Шептицький. Однак їй тісно у галицьких мурах, і вона потребує нових сфер», - сказав експерт.

Нагадаємо, 18 серпня, з нагоди 1025-річчя Хрещення України-Русі відбулася історична подія в житті Української Греко-Католицької Церкви – Отець і Глава Церкви Блаженніший Святослав освятив головний храм греко-католиків – Патріарший собор Воскресіння Христового.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ