Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові відповіли полякам: вимагають демонтувати "Меч-щербець", що на Пантеоні польських вояків

Сьогодні, 18 липня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутат Богдан Галайко озвучив звернення низки громадських організацій до депутатів. Ці організації стурбовані антиукраїнською позицією польської сторони, зокрема звинуваченнями на адресу вояків УПА у геноциді польського населення.

Як йдеться у зверненні, наявність "польської окупаційної військової символіки на території меморіального комплексу ЛКП "Личаківський цвинтар", є неприпустимим та образливий явищем для сучасної українськодї держави". 

Громадські активісти вимагають вжити заходів щодо приведення Пантеону польських вояків на Личаківському цвинтарі у відповідність до погодженого проекту будівельних робіт  з впорядкування польських поховань  1918-1919 рр.  Зокрема, просять ліквідувати символи "польської окупаційної агресії, зокрема, як найшвидше замінити імперський мініатюрний символ "Меч-щербець" на католицьким хрест.

Під зверненням підписались голова ЛКБ ОУН-УПА, голова Товариства "Надсяння", голова Львівського відділення Всеукраїнського об'єднання ветеранів та ще низка організацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ