Літо, спека. Саме у цей період різко зростає кількість харчових отруєнь. Найчастіше передача збудників харчового отруєння здійснюється через інфіковані харчові продукти, повідомили у прес-службі Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.
Щоб уникнути таких неприємних захворювань, в Департаменті радять
дослухатись до порад головного епідеміолога ДОЗ ЛОДА Наталі Тімко. Зокрема вона радить:
1.Використовувати для пиття лише перекип’ячену воду.
2.Дотримуватись правил особистої гігієни.
3.Не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання.
4.При неорганізованому відпочинку для пиття та приготування їжі мати з собою запас питної води; для миття посуду і рук використовувати тільки перекип’ячену воду.
5.Перед споживанням овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою; для споживання дітьми – обдати окропом.
6.Перед приготуванням та вживанням їжі обов’язково мити руки з милом.
7.Обов’язково мити руки після відвідування туалету.
8.Готову їжу може зберігати без холодильника не довше 2-х годин!
9.При виготовленні багатокомпонентних салатів з майонезом їх слід споживати лише в день виготовлення!
10. Сирі продукти і сировина не повинні зустрічатися з готовими виробами на одному кухонному інвентарі(ножах, дошках для розробки, посуді).
У випадку виявлення перших ознак захворювання необхідно терміново звернутись до лікаря!