Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Архієпископ Львівський Мечислав Мокшицький очолить митрополію у Вроцлаві, – ЗМІ

Архієпископ-митрополит Львівський Римо-Католицької Церкви Мечислав Мокшицький буде призначений митрополитом Вроцлавським. Про це пише польське видання «Rzeczpospolita» з посиланням на власні джерела.

Втім, за інформацією, якою володіє видання, це призначення є не стільки підвищенням статусу архієпископа, скільки способом погасити його конфлікти із місцевою владою та польською громадою Львова.

«Архієпископ фактично перебуває в конфлікті з українською владою через прагнення повернути католицькій церкві приміщення і будівлі колишніх костелів, які сьогодні функціонують в якості складів, музеїв, галерей і концертних залів. Митрополит також не ладнає з місцевою польською громадою через своє рішення служити меси у Катедрі українською мовою: мовляв, багато поляків, особливо молодь, знають лише цю мову», – пише «Rzeczpospolita».

Не найкращі стосунки у Мечислава Мокшицького і з кардиналом Дзівішем, розповів газеті священик з краківської курії. Архієпископ начебто кілька років тому позичив у Кракові мощі блаженного Якова Стрепи і не хоче повертати. Скерування до Вроцлава мало би погасити ці конфлікти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ