Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Східниця отримала кошти ЄС на будівництво відпочинкового комплексу (амфітеатру)

Курорт Східиця (Львівська обл.) та курорт Полянчик (гміна Соліна, Підкарпатське воєводство, Республіка Польща) отримали кошти на реалізацію проекту під назвою "Полянчик і Східниця – використаємо разом наші туристичні та культурні потенціали для покращення конкурентоспроможності Карпатського краю" у рамках Програми Транскордонного Співробітництва Польща – Білорусія – Україна 2007 – 2013. Про це повідомили у Східницькій селищній раді.

10 січня 2013 року відбулося підписання Партнерського договору міжСхідницькою селищною радою в особі Східницького селищного голови Івана Піляката Гміною Соліна, Полянчик, Польща в особі Війта Гміни Соліна Збігнєва Савінського.

Зі слів селищного голови Східниці Івана Піляка, коштив сумі 538 тис. Євро для курорту Східниці виділені набудівництво відпочинкового комплексу-амфітеатру, який носитиме розважальну, спортивну та оздоровчу функції. Проект буде реалізовуватисяв 2013 - 2014 роках . Перший транш прийде в другому кварталі цього року . Зараз ведеться підготовка документів щодо надходження коштів з Європейського союзу.

Серед 180 проектів, які отримали кошти у рамках програми Транскордонного Співробітництва Польща – Білорусія – Україна 2007 – 2013, проект Східниці та Полянчику увійшов в трійку найкращих проектів.

Нагадаємов центрі Східниці планується збудуватибагатофункціональний відпочинковий комплекс – амфітеатр. Основу амфітеатру складе арена-сцена 20 на 40 метрів, де відбуватимуться і концерти, і спортивні заходи. Трибуна для глядачів запланована на 500 – 550 посадкових місць буде поділена на сектори,проходи між якими можуть бути використані, як питні галереї бювету, зали для більярду тощо. В цьому комплексі будуть також розміщені танцювальний та дитячий майданчики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ