Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

Табачник ліквідував відділ реставрації стародруків бібліотеки Львівського університету

У науковій бібліотеці Львівського національного університету імені Івана Франка ліквідували відділ реставрації стародруків. Про це в коментарі журналістам учора, 15 січня, повідомив проректор з науково-педагогічної роботи ЛНУ Володимир Кирилич.

Як розповів проректор, 27 вересня 2012 року вийшов наказ міністра освіти про типову структуру бібліотек вищих навчальних закладів 3-4 рівня акредитації. Відповідно до наказу, вишу доведеться ліквідувати деякі підрозділи бібліотеки і звільнити третину її працівників. Серед відділів, які не передбачені новою, універсальною для всіх вишів структурою, опинився і відділ реставрації стародруків.

«У цьому відділ працює 6 людей і вони виконують дуже делікатну роботу», – зауважив проректор.

Фонди наукової бібліотеки ЛНУ імені Івана Франка нараховують близько 3,5 млн екземплярів. Бібліотека багата на стародруки, інкунабули, які походять з часів, коли університет у Львові був єзуїтським колегіумом. Наказ міністра освіти Дмитра Табачника прирівняв львівський виш до тих, які є значно молодшими за нього не мають настільки багатих і цінних фондів.

Загалом, наказ міністра передбачає звільнення 53 працівників бібліотеки з понад 160. Люди попереджені про скорочення. До березня їм, відповідно до закону, буде нараховуватися зарплатня. Протягом двох місяців університет намагатиметься вирішити питання їх працевлаштування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ