Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Подолання корупції потребує прозорих економічних стосунків, - Пинзеник

Подолати корупцію в Україні можливо за умови реалізації погодженої системи дій та прозорих, моральних економічних стосунків. На цьому наголосив кандидат у народні депутати від партії "Удар" Віктор Пинзеник сьогодні, 5 вересня, під час прес-конференції в УНІАН. Про це повідомила прес-служба кандидата

Система подолання корупції, на переконання політика, може дати успіх за умови реалізації погоджених дій за трьома напрямками: - виявлення явищ корупції і притягнення до відповідальності причетних до них, - усунення причин корупції, -- інституційні зміни.

Фундаментальне значення має усунення причин, що провокують корумповані дії, - зауважив Віктор Пинзеник. Ці причини, на його переконання, зумовлені непотрібною, зайвою і шкідливою залежністю людини від чиновника, від його волі, а часто свавілля. «З реалізацією системи дій, пропонованих політичною силою «Удар», відпаде необхідність у непотрібних візитах до чиновників, а режим адміністрування податкових зборів буде обмежений перевірками тих, хто уникає сплати податків, - запевнив політик. - У стосунках між бізнесом та контрольними органами з’явиться новий посередник – суд».

Усунення причин корупції потребує прозорих, чистих, моральних економічних стосунків, - наголосив Віктор Пинзеник. «Важко очікувати на такі стосунки при непрозорих процедурах тендерів, коли кумівство є головним фактором доступу до окремих секторів ринку».

Екс-міністр зазначив, що корупцію в Україні подолати неможливо, якщо не буде проведена грамотна адміністративна реформа. За словами політика, вона має передувати усуненню явищ тотальної залежності людей від чиновника. «Не механічне скорочення чисельності, що часто обертається звільненням кращих фахівців, а ліквідація зайвих дублюючих ланок, функціональна спеціалізація органів влади – ось стратегія адміністративної реформи від партії «Удар». Саме реформа інститутів влади покликана забрати, ліквідувати політичний дах нинішньої корумпованої системи стосунків», - наголосив Віктор Пинзеник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ