Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Сихові почалось будівництво храму Зіслання Святого Духа

7 вересня 2006 року освячено наріжний камінь і розпочато будівництво храму Зіслання Святого Духа, що на Сихові у Львові. Повідомили в прес-службі Львівської архієпархії УГКЦ.

З нагоди початку будівництва до вірних із листом звернувся о. Василь Мирош, адміністратор храму. У листі зокрема йдеться: «Ось і дочекались ми довгожданої миті початку будівництва нашої Церкви. Чи свідомі ми того, яка на нашу долю випала нагода послужити Богові? Чи розуміємо, який історичний момент переживаємо? Адже Господні храми будують не на роки чи десятиліття. Це справа, яка залишить свій слід - маємо надію в Бозі - для багатьох поколінь, які прийдуть після нас.
Стоячи на руїнах Успенської Церкви в Києві чи на фундаменті, який залишився від славної Митрополичої Церкви давнього Галича, або біля решток семінарійної церкви Святого Духа, що у Львові,  ми відчуваємо щось незвичайне, велике духовне піднесення. А що казати про ту Божу ласку, яка лине на нас, коли молимося у наших давніх святинях: Софії Київській, храмі Святого Юра чи інших святих Божих церквах.
А коли стаємо свідками початку зведення храму, то маємо відчути надзвичайно велику радість і відповідальність усіх нас за те, що Бог нам довірив таку велику місію. Скільки Господь дозволить стояти цій святині - не знаємо. Але будьмо певні: навіть якщо в нашій церкві, яку будуємо, буде відслужена хоча б одна Служба Божа – то і тоді не даремна наша праця…
Тим, хто бажає надати свою фінансову підтримку чи допомогти власними руками, будемо щиро вдячні і неустанно молитимемося за вас, ваших рідних і близьких, які живуть – за їх здоров’я і Божу опіку у цьому світі - та за, що відійшли у вічність – за Боже милосердя для їхніх душ на Страшному суді і ласку Царства Божого у Вічності».
 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ