Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині знесуть пам’ятник радянським воїнам

Депутати Турківської міської ради постановили знести пам’ятник радянським воїнам, що стоїть у центрі міста.

За інформацією turka.at.ua, ще на 15 сесії Турківської міської ради VI-го скликання 23.02.2012 р. на обговорення вперше було винесено питання про перезахоронення останків воїнів Червоної Армії, похованих у Турці на пл. Ринок, та знесення пам'ятника.

З того часу серед членів місцевої громади почали циркулювати різні думки з цього приводу. Однак відкритих консультацій не було.

Отож, 16 сесія Турківської міської ради VI-го скликання 04.04.2012 р. ухвалила рішення про проведення перепоховання. Як видно з матеріалів засідання, обговорення було нетривалим, дискусія розгорнулась лише навколо формулювання самого рішення.

У рішенні міськради йдеться: 1. Перенести пам’ятний знак могили воїнів Радянської армії, що розташована в центрі міста по пл.Ринок в м.Турка.

2. Доручити Товариству пошуку жертв війни «Пам’ять» (Л.Горбачу) проведення дослідження ймовірного місця поховання воїнів Радянської Армії.

3. У випадку виявлення останків солдат Радянської Армії, товариству «Пам’ять» провести ексгумацію і перепоховати на кладовищі по вул.А.Шептицького в м.Турка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ