Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Костюк поскаржився Пшонці на «Львіввугілля» та «Львівобленерго»

Голова Львівської ОДА Михайло Костюк звернувся до Генерального прокурора України Віктора Пшонки з проханням відреагувати на заборгованість із зарплати у ВАТ «Львівобленерго» та на підприємствах «Львіввугіллля». Про це сьогодні, 14 березня, проводячи у Львові нараду з керівниками обласних прокуратур, повідомив сам Віктор Пшонка.

Генерального прокурора така ситуація обурила.

«Чому я повинен звертати на це увагу? Де були прокурори міста, району? Ми з вами будемо на цю тему розмовляти серйозно», – заявив він.

Генеральний прокурор України доручив новопризначеному прокурору Львівщини Олегові Василенку розібратися в ситуації із виплатою заробітної плати і взяти це питання на особливий контроль.

Він також додав, що заборгованість із зарплати на Львівщині сягає понад 50 млн грн, і за цим показником область посідає сьоме місце в країні. Понад 60 млн грн підприємства Львівщини заборгували до Пенсійного фонду. Борг Львівської області за газ склав 608 млн грн, 31,5 млн грн – борг в оплаті за землю. Віктор Пшонка дорікнув правоохоронцям Львівщини 14 гектарами самозахопленої землі, яку не повернули у державну власність та відсутністю кримінальних справ через розкрадання грошей, виділених на ліквідацію наслідків повені 2008 року. Це ті питання, вирішенням яких в першу чергу повинен займатися новопризначений прокурор області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ